Vileda Professional Swep Duo? Úklid podlah pro profesionály!

02.09.2022

Užívání běžných bavlněných mopů pro mokré vytírání podlah je již dlouho zavedeným standardem ve zdravotnickém sektoru. Poslední dobou se však objevuje zájem o vyhodnocení stávajících postupů údržby tvrdých podlah za účelem zvýšení hygienického standardu a celkové efektivity. Materiály z mikrovlákna a systém předmáčených mopů je ideální volbou.

 

SYSTÉM PŘEDMÁČENÝCH MOPŮ

 

Někteří lidé tvrdí, že jde o „Mission impossible“ – udržovat maximální úroveň hygieny a snižovat rizika infekcí spojených se zdravotnickým prostředím a zároveň udržovat každodenní čištění jednoduché, efektivní a s nízkými náklady.

Nesouhlasíme. Tvrdíme, že je určitě možné zlepšit úroveň hygieny a standardy čištění při zachování stávajícího rozpočtu. Díky systému předmáčených mopů Vileda Professional Swep System Vám můžeme pomoci dosáhnout Vašich cílů – nejlepšího výsledku čištění, prevence křížové kontaminace a snížení infekcí spojených s nemocničním prostředím. 

Systém předmáčených mopů je přesně to, co název říká – každý mikrovláknový mop potřebný k čištění je předem pečlivě připraven a uložen v praktických přihrádkách v úklidovém vozíku Origo 2, takže odpadá potřeba přenášet vodu pro mytí podlah. Místo toho jsou použité špinavé mopy rychle nahrazeny čerstvě vypranými a předmáčenými. Výhod systému předmáčených mopů je spousta a všechny jsou ku prospěchu Vaší organizaci i pacientům.

 

Mopy navlhčíte předem, takže odpadá potřeba manipulace s těžkými vědry vody.

 

VÝHODY SYSTÉMU VILEDA PROFESSIONAL SWEP V 7 BODECH

Systém Swep kombinuje nejnovější materiály z mikrovláken a metody čištění. Zvyšuje čisticí a hygienické standardy, snižuje náklady a dopad na životní prostředí a zvyšuje spokojenost zaměstnanců.

 

Snížení nákladů:

  1. Voda, čisticí přípravky a dezinfekce

    Systém předmáčených mopů pracuje s určitým objemem vody a čisticího nebo dezinfekčního přípravku na daný počet mopů. Není tedy třeba vyměňovat roztok v kbelíku, což značně snižuje spotřebu vody a čisticích přípravků a jejich následné vylévání do kanalizace. Případové studie ukazují, že vytírání mikrovláknem snižuje spotřebu vody a čisticích prostředků až o 95 % (např. případová studie UCDMC). Pro mnoho nemocnic jsou náklady na vodu a kanalizaci značné a snížení použité vody přináší značné úspory.
  2. Investice do mopů

    Přestože je počáteční investice do nákupu mopů z mikrovlákna vyšší než u tradičních bavlněných mopů, je životnost mopů z mikrovlákna 8-10 násobně delší. U všech mopů Vileda Professional Swep Duo garantujeme životnost 800 – 1000 pracích cyklů, jsou-li dodrženy správné postupy.
  3. Praní mopů

    Mopy z mikrovlákna lze prát v běžných pračkách prádla. Mají nižší hmotnost i objem, tedy zabírají v pračce méně místa, potřebují méně vody, pracího prostředku i energie. Praxe ukazuje úsporu kolem 20 %.
  4. Oboustranné mopy

    Vileda Professional Swep Duo je oboustranné řešení, díky kterému vyčistíte dvojnásobek plochy s jedním mopem bez poklesu kvality. Díky dvěma stranám zvládne mop Swep Duo v průměru 40 – 50 m2 ve srovnání s max. 15 – 20 m2 u bavlněných mopů.

    Přesné dávkování zaručí dostatečnou vlhkost každého mopu pro účinné čištění podlahy a zároveň nezanechá podlahu mokrou, takže rychleji schne a je pochůzná bez rizika uklouznutí.

    Další výhoda spočívá ve vynechání fáze sušení mopů po jejich praní. Mopy Vileda Professional Swep Duo totiž obsahují ionty stříbra, které zabraňují růstu bakterií, i když jsou mopy vlhké.

    Oboustranné mopy Vileda Swep Duo
  5. Nižší riziko křížové kontaminace a vyšší úroveň hygieny

    Nezávislé testy ukázaly, že mopy Swep Duo MicroPlus a Swep Duo MicroTech odstraňují z povrchů 99,9 % bakterií. Důležitý je také správný výběr přípravků na ochranu povrchů.

  6. Po vyčištění podlahy v jedné místnosti jednoduše sundáte špinavý suchý mop, uložíte ho do vaku na špinavé mopy, a na držák nasadíte čistý předmáčený mop připravený k použití. Použitý mop se tedy nikdy nevrátí do čisticího roztoku, takže je riziko křížové kontaminace mezi jednotlivými místnostmi vyloučeno.
  7. Nižší dopad na životní prostředí

    Se systémem Swep Duo pořídíte a perete poloviční množství mopů. Hmotnost jednoho oboustranného mopu je téměř 4x nižší než hmotnost 2 bavlněných mopů!

    Spousta čisticích a dezinfekčních přípravků používaných v nemocnicích obsahuje agresivní látky, jako např. kvartérní amonné chloridy a butoxyethanol, které mohou být škodlivé pro lidské zdraví a životní prostředí. Výrazné snížení spotřeby chemických látek, včetně jejich výroby, přepravy, obalového materiálu a odpadu má pozitivní vliv na životní prostředí.
  8. Fakta:

    • O 50 % nižší pořizovací náklady
    • O 30 % nižší náklady na praní a manipulaci
    • O 27 % rychlejší než běžné bavlněné mopy
    • Lze prát v pračce více než 800x

     

MIKROVLÁKNO JE EFEKTIVNÍ

Díky absorpčním schopnostem mikrovláknové mopy Swep Duo udrží dostatek čisticího roztoku, ale neukapávají. Částečky prachu a nečistot se drží pevně v mopu a nejsou „rozmetány“ po místnosti, jako je tomu u běžných bavlněných mopů. Mikrovlákna jsou schopna proniknout do mikroskopických pórů většiny podlahových materiálů.
Např. mop Swep Duo MicroPlus je ve srovnání s bavlněnými mopy až o 30 % účinnější při odstraňování úporných nečistot.

TIP: Podle tohoto článku (https://www.arecenze.cz/mopy/) jsou navíc mopy s mikrovlánky schopny unést i vyšší teplotu praní.

ÚKLIDOVÍ PRACOVNÍCI PREFERUJÍ MIKROVLÁKNO SWEP DUO

Úklid pomocí mikrovláknových mopů je účinnější, jednodušší a méně namáhavý. Předmáčený mop je podstatně lehčí než běžný bavlněný mop, a tedy je lehčí i celý úklidový vozík. Odpadá potřeba opakovaného přenášení, vyprazdňování a doplňování kbelíků čisticím roztokem. Výměna mopu je mnohem rychlejší než máchání a ždímání běžných mopů. Mikrovlákno navíc lépe klouže po podlaze, takže je úklid rychlejší a snazší.

Systém Vileda Professional Swep systém je šitý na míru nemocničnímu prostředí. Swep je nejkompletnější a nejpokročilejší systém čištění mikrovláknovými mopy na trhu a je vhodný nejen pro čištění podlah a schodů, ale i stěn, stropů a těžko přístupných míst.

Pro dosažení maximálních výsledků nabízí Vileda Professional široký sortiment úklidových prostředků, včetně konfigurovatelných vozíků Origo 2, mikrovláknových utěrek MicroRoll a PVA Micro.

 

Máte-li zájem o více informací o systému Vileda Professional Swep Duo, neváhejte nás kontaktovat.

 Instruktážní video Vileda Swep Duo

 

Zdroje:

https://www.uml.edu/docs/10%20Reasons%20for%20Microfiber%20Mops%20052215_tcm18-187539.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC377258/pdf/applmicro00114-0129.pdf

https://www.cleanlink.com/news/article/WHITE-PAPER-Hospitals-Examine-Problems-Caused-By-Wet-Mopping-Floors--22451

https://alturasolutions.com/floor-mopping-may-spread-disease-in-hosptals/

https://www.researchgate.net/publication/12752160_Mopping_up_hospital_infection

https://www.vileda-professional.co.uk/

frame-scrollup